5 טיפים לתכנון נכון של בריכת שחייה – יותר ויותר אנשים מוותרים על הבריכה השכונתית ועל חוף הים למען בריכה פרטית בחצר האחורית. כיום כל מי שיש לו בית צמוד קרקע חושב על בריכה וההיצע עצום. אבל בין אם בחרנו באפשרות הזולה יותר ובין אם בזו היקרה, השלב הראשון הוא לבחון את נושא הבטיחות. לצערנו, למדנו כבר שילד יכול לטבוע גם במים רדודים. אמנם בריכת שחיה פרטית היא מלכתחילה יותר בטיחותית מבריכה ציבורית בזכות מספר השוחים המצומצם שמאפשר השגחה יותר צמודה, אך גם בבריכה פרטית קורות תאונות, לכן אסור לחסוך בפתרונות הבטיחות ויש לדרוש מהחברה המבצעת את מלוא האמצעים להבטיח שאסונות לא יקרו.
5 טיפים בטרם בניית בריכת שחייה, מאת אבנר צדוק, מנכ"ל ובעלים של חברת פלגים:
1. נגישות. יש להקפיד שהבריכה תהיה נגישה אם חלילה נידרש לחילוץ אחד השוחים. לבריכות ה-Intex העיליות (המוצבות על אדמת החצר) למשל אין שפה או מעקה והכניסה לבריכה היא באמצעות סולם, כך שאין בה נגישות טובה. בריכת הבטון, לעומת זאת, מאפשרת התאמת הבריכה ללקוח ואפשרויות הנגישות בה מקיפות ויכולות להיות מותאמות לכל סוג משתמש. ניתן אף ליצור גישה מותאמת לבעלי מוגבלויות.
2. מדרך רגל. מדרך הרגל הוא בליטה בצידי הבריכה בחלק הפנימי שלה שמאפשרת לשוחים לנוח. כדאי לעשות מדרך רגל ברוחב של לפחות 25 ס"מ. בנקודה זו לבריכות קנויות כמו Intex או פיברגלאס יש חיסרון ברור שכן הן מגיעות מוגמרות מהמפעל ללא מדרך רגל.
3. חומרים איכותיים. יש לוודא שהבריכה עשויה מחומרים שלא יתנתקו או יתבקעו בשום שלב. בריכות פיברגלאס למשל נוטות להתפקע וליצור קצוות חדים. גם שקיעה של קרקעית הבריכה, מה שקורה לעיתים בבריכות מתועשות מאחר שהן נטולות יסודות, יכולה להיות מסוכנת לעומדים בתוך הבריכה.
4. כיסוי. ישנם מספר סוגים של כיסויים לבריכה. כיסויי התריס נחשבים לפחות בטיחותיים. הם יגנו על חיות המחמד שלכם, וגם ישמרו על הבריכה נקייה, אבל בני אדם לא יכולים לעמוד עליהם. כיסויים חשמליים העשויים ברזנט הם האופציה היותר בטוחה. יש להם תופסני בטיחות שמופעלים בעזרת מפתח ולא ניתן לשחות בבריכה בלעדיו. בנוסף, הם מאוד עמידים ויכולים לשאת משקלים גדולים.
5.מסביב לבריכה. החוק מחייב לתחום את השטח שמסביב לבריכת השחייה כך שלא ניתן יהיה להיכנס לבריכה ללא פיקוח. בנוסף לכך מומלץ להשאיר מרווח מספיק גדול בין הבריכה לגדר כך שניתן יהיה ללכת בביטחון על כל ההיקף שלה. חשוב עוד לוודא שהבריכה מוארת מספיק טוב בשעות החושך כך שקרקעיתה נראית בבירור.
צדוק ממליץ על בריכת הבטון גלישה, שמאפשרת גמישות רבה בתכנונה ולכן תיתן את התוצאה הבטוחה ביותר.
צדוק מציין כי "אם בכל זאת בוחרים באחת הבריכות הקנויות (Intex, פיברגלאס או בריכה מתועשת), חשוב להיות ערים לבעיות הבטיחות של כל סוג בריכה ולא לנסות לחסוך בנושא זה. בריכות קנויות דורשות לעיתים החלפה של חלקים או אף הבריכה כולה לאחר מספר עונות בשל בעיות של שיקוע, התבקעות או בלאי. ההוצאות האלה לפעמים יקרות אך כל הוצאה שהיא מתגמדת בהשוואה למחדל בטיחותי שעלול לעלות בחיים".